Kennismaking met Hélen Brouns

Tekenen en schilderen is meer dan het maken van een mooi plaatje alleen

Ruim 30 jaar begeleid ik mensen in het vak tekenen en schilderen. Het is mijn passie, en doorspekt mijn leven. Het geeft mij de balans die nodig is, en maakt wie ik ben, in elke levensfase voel ik dat opnieuw.

Ik woon samen met Ward en ben de trotse moeder van twee lieve kinderen, een dochter Guusje en zoon Siem.

Ik volgde een gedegen opleiding aan de Stad-academie voor schone kunsten te Maastricht (afdeling TEHATEX). In die jaren "snoepte " je als leerling nog van twee werelden. Aan de ene kant " het docentschap"  aan de andere kant kreeg je intensief les van gerenommeerde kunstenaars die hun vak door en door kenden, en werd je opgeleid tot vrij kunstenaar. Naast de didactiek en psychologie passeerden alle schilder en tekentechnieken de revue. Ik kwam beslagen ten ijs na mijn afstuderen.
 Deze opleiding gaf mij een stevige steun in de rug om zelfstandig te beginnen. Atelier Minderbroedersingel mijn eerste onderneming in het centrum van Roermond werd direct geboren.  Enkele jaren later ontstond een grotere school onder mijn leiding, Atelier Tekenschool Linne. Hier heb ik vele docenten begeleid en hen het teken-schildervak leren overbrengen. De vele leerlingen van destijds hebben genoten van de structuur die er in deze school geboden werd om het tekenen en schilderen onder de knie te krijgen.
Op dit moment is Atelier Pollius/de tekenacademie van kracht. Een intieme tekenschool waar zeer intensief les wordt gegeven en veel aandacht is voor het individu. Het ontwikkelen van de zelfstandige schilder en tekenvaardigheid staat voorop. Alle kennis  kunde en ervaring van de laatste 30 jaar komen hier samen.

Dit resulteert in een bijzondere school.