NOUT

Gemengde techniek

Na jaren gewerkt te hebben als fotograaf, kreeg ik de behoefte om mijn creativiteit meer mogelijkheden te geven om zich uit te drukken. Nu al vele jaren bij Helen, heb ik mijn nieuwe passie gevonden. “Het maken van collages”.
Ondergronden, door Helen huiden genoemd,  spelen een belangrijke rol hierbij. Laag over laag over laag, zodat een levendige huid ontstaat. Daarop plak ik foto’s en/of krantenknipsels. De foto’s druk ik vaak af op doorzichtig rijstpapier, zodat de ondergrond erdoorheen schijnt en zo meer integreert in het geheel. De foto’s zijn soms ook weer samengesteld uit meerdere foto’s over elkaar heen.
In mijn werken vertel ik een verhaal, dit ontstaat tijdens het werken. Maar eenieder ziet er weer zijn eigen verhaal in natuurlijk en dat is prima. Een foto is het uitgangspunt, waarna ik een achtergrond creëer en er andere foto’s bij zoek. Over de foto’s breng ik vaak gedeeltelijk verf aan, zo ontstaat er een gelaagd werk.
De groep waarin ik zit experimenteert veel en dat is heel inspirerend. Verrassend materiaalgebruik en diverse technieken door medecursisten toegepast verrijken mijn eigen palet.


Commentaren: 0

Monique

Collage-techniek, in combinatie met ei-tempera

“Het gebruik van natuurlijke materialen is een belangrijk onderdeel van mijn werk.
Ik voel mij verantwoordelijk voor onze aarde, hoe ik ermee omga, en ik richt mijn leven daarnaar in.
Een logische stap is dat ik dat ook laat zien in mijn creatieve werkstukken.
Zo kies ik voor papier ( m.n. kranten ), karton, theezakjes, hout,enz.
Eigenlijk alles wat me boeit. Ik haal het overal vandaan.
Daarnaast gebruik ik liever geen acrylverf, omdat dat plastic is.
Ik kies b.v. voor aquarel, gouache, ei-tempera, (kleur) potlood, bister, enz.
Ei-tempera is een oude schildertechniek : je mengt ei-dooier met wat azijn en lijnolie.  
Tenslotte gaat er pigmentpoeder doorheen.
Zo maak je je eigen verf.
Kleur heeft mijn bijzondere belangstelling. Ik kies het met zorg uit.
Licht is mijn lievelingskleur! "
Rose-marie

acryl op papier 100 cmx70 cm
Ik heb geprobeerd het licht in dit schilderij te "vangen".
Door er beweging in te brengen en af te wisselen met dekkende en transparante lagen, is het spannender geworden en minder statisch. Ik probeer nu ook andere onderwerpen met meer gevoel en "vaart" te schilderen.
Dit maakt het schilderen nog leuker.MARLIES

Geschept papier

In een verfbad gedompeld en met wat eenvoudige lijnen een 
Spontaan werk gemaakt.Deze techniek spreekt mij zo aan vanwege
Het verrassings- effect

Commentaren: 0

Maria

Acrylverf op karton.

 

Een paar jaar geleden wandelde ik samen met de Toons Toppers de Mont Ventoux op met een bijzondere intentie en voor het goede doel “Groot verzet tegen Kanker”.

Het was een geweldige ervaring en dat wilde ik ook vastleggen. Ik schilderde toen de berg, maar deed er verder niets mee.

Vorig jaar ben ik nog eens naar boven gelopen en kwamen ook de herinneringen weer, toen heb ik het weer opgepakt en er met veel plezier aan gewerkt met dit eindresultaat.

Schilderen is voor mij dan ook mijn gevoel weergeven.”


Commentaren: 0

Hermien

Dit is een oud, zelf opgespannen doek van grof linnen en hierop wilde ik graag werken met een paletmes of creditkaartje, want hiermee kan ik niet "priegelen". Omdat ik een grote tuin heb en daar met  veel plezier in  bezig ben, kies ik graag voor alles wat groeit en bloeit. Ofschoon ik een haat-liefde verhouding heb met zonnebloemen (veel mislukte pogingen om ze te schilderen) koos ik toch voor weer voor deze bloemen en nu ben ik tevreden.Commentaren: 0

Silvia

Vrouw in strandstoel met olieverf.

Voor mij een heel nieuw materiaal. Olieverf

Het was een hele worsteling maar uiteindelijk komt alles goed.


Commentaren: 0

Maartje

Techniek: acryl verf
Thema: “de golfer”

Mijn creatieve reis is ongeveer 5,5 jaar geleden begonnen. Ik leerde Helen kennen op een koude winterdag, samen genietend van het golfspel!
Na onze kennismaking ben ik enthousiast geraakt door de manier waarop zij vol passie over haar teken / schilderschool en haar leerlingen wist te vertellen. Met geen ervaring, maar wel een grote interesse, heb ik mij aangemeld en ben ik de reis samen met een fantastische groep begonnen.
Gedurende de jaren heb ik mooie mensen leren kennen en veel ervaring opgedaan met houtskool, pastel, aquarel, acryl, rietpen met inkt, gemengde technieken en broddellappen.
Momenteel zijn we bezig met de techniek grafiek, ook hier ontstaan weer mooie dingen.
Ik zit nog vooral in de leerfase en probeer het allemaal te laten gebeuren.    Dit is niet altijd gemakkelijk. Het mooie aan onze creatieve woensdaggroep is, dat we ons samen goed voelen en dat is ondersteunend aan het “proces”.
Ik heb gekozen voor het schilderij van “de golfer”. Ik heb aan dit schilderij een mooie en liefdevolle herinnering. Deze foto is gemaakt tijdens een heerlijke vakantie samen met mijn man Thijs. Ik heb veel pret mogen beleven aan het maken van dit schilderij en uiteindelijk hangt “de golfer” nu al een aantal jaren te pronken aan de muur.
Ondanks de trieste tijd waarin we met z’n allen zijn terecht gekomen, hoop ik dat we dit uiteindelijk achter ons kunnen laten. Gelukkig ontstaan er ook mooie dingen,  zoals deze digitale expositie! Ik vind het een super leuk idee, dat we op deze manier toch kunnen exposeren en mogen genieten van elkaars prachtige werkstukken.


Commentaren: 0