Mary

Ik werk graag met aquarelverf op handgeschept papier. Daarbij maak ik gebruik van allerlei fragiele materialen(rijstpapier of dun inpakmateriaal) om mezelf voortdurend uit te dagen. Zo ontwikkelt het werk zich voortdurend. Ik maak steeds sprongetjes voorwaarts.  Ik zoek de subtiliteit van de bloem. Ik geniet van het schilderen net zo, als van de bloemen zelf!


Commentaren: 0

Nelleke

Vorige zomer schilderde ik deze bloemen. Ik vind bloemen een fijn onderwerp: vormen, kleuren, lijnen. Aanvankelijk werkte ik met acrylverf,maar nu met olieverf. En dat bevalt me wel. Het formaat van dit schilderij is 36 x 51 cm. Op het moment ben ik bezig om hetzelfde onderwerp in monotype uit te voeren in een veel kleiner formaat: 20 x 25 cm. De techniek vraagt planning en omdat het nooit zo wordt als je bedoelde een heleboel creativiteit. Het leuke is dat je steeds andere uitvoeringen kunt maken in betrekkelijk korte tijd.Commentaren: 0

Marieke

Mijn motto is:schilderen doe ik voor mijn lol. Het moet wel leuk zijn. 

In dit project 'Koppen' ben ik eigenlijk zomaar verzeild geraakt. Het begon met vier kleine werkjes, aan elkaar gelegd werd dat een kop. En zo ontstonden de volgende koppen. Het 'haar' maak ik van goedkope verf die dient als een soort plamuur. Ik werk naast acryl graag met ecoline omdat daar onverwachte effecten door ontstaan. Voorheen werkte ik het liefst met heldere primaire kleuren, het donkere, mysterieuze vind ik nu spannender. Het project is wat mij betreft nog lang niet af, er valt nog heel veel in te ontdekken, voel ik. Zeker ook door de enthousiasmerende begeleiding van  Helen.Mieke

Dit is mijn broddellap. Heit is een oefening om te leren experimenteren. Ik heb er met plezier aan gewerkt, met zand en af en toe moest hij in bad! Ik kijk er nog met veel plezier naar vooral omdat ik steeds weer wat nieuws ontdek In het hart van de bloem zie ik een oud bootje met mooie wolken ,vogels in de lucht ,Bedankt Helen voor je inspiratie,en anders leren kijken.

 

 

Klik op de afbeelding om te vergroten


Commentaren: 0

Gerrie

Ik ben trots op deze twee schilderijen. Een portret en een model,. Dit alles omdat beiden,  voor mijn doen, vlot geschilderd zijn. Normaliter kan ik wel eens te lang door-priegelen,... waardoor het schilderij wat ik produceer te statisch wordt. Hier ben ik op tijd gestopt. Ik heb het op een bepaald moment gewoon gelaten. Zo blijft er ook nog een invulling voor de beschouwer over.

Ik verlies me in het schilderen. Een dag schilderen geeft mij energie.

 


Commentaren: 0

Marianne

Schilderen is voor mij;
Een ochtend tijd voor mezelf met anders leren kijken en uitdaging.

Dit schilderij is wat kleur betreft helemaal uit mijn “comfortzone”.
Maar wel heel leuk om te ontdekken dat wat qua kleur verkeerd begon, zo mooi is geworden.


Commentaren: 0